Неправоспособен причини ПТП и напусна местопроизшествието в Добрич

На 29.12.2017г. около 21:20ч. е получен сигнал от оперативната дежурна част (ОДЧ) на ОД МВР Добрич, че лек автомобил „Опел“ с добричка регистрация е причинил ПТП и е напуснал местопроизшествието, като в момента се движи по ул. „Хр.Ботев“ в град Добрич. Незабавно на място са изпратени служители на ОД МВР Добрич.


Неправоспособен причини ПТП и напусна местопроизшествието в Добрич

При обход в района, автомобила е установен паркиран и заключен по ул. „Боряна“. В съседната улица „Бойчо Огнянов“ служителите установяват лек автомобил „Шкода“ с добричка регистрация с няколко мъже около нея, като единия, при вида на полицейския автомобил, сигнализира с ръка. На по-късен етап е изяснено, че л.а. „Опел“ е блъснал л.а. „Шкода“ в района на Дом-паметник „Йордан Йовков“ и е напуснал произшествието без да спира. Водача на л.а. „Шкода“ го последва и чрез ЕЕН 112 уведомява за инцидента и местоположението на виновното МПС. На място са установени : 



-С. К. (36 г.),  за който е изяснено, че е водач на л.а. „Шкода“

-С. И. (17 г.),  за който е изяснено, че е бил водач на л.а. „Опел“

-В. С. (26 г.),  пътник в л.а. „Опел“ 

-И. И. (15 г.), пътник в л.а. „Опел“

При пристигане на полицейските служители, четиримата са разговаряли и са обсъждали евентуално подписване на двустранен протокол. По разпореждане на ОДЧ, на място е изпратен дежурния по КАТ. Същия изпробва двамата водачи за алкохол, като за (С. И.) е отчетена стойност 0,97% , а на С. К. - нулева стойност. Установява се, че (С. И.) не носи документи за самоличност. По разпореждане на дежурен по КАТ всичките са отведени в Първо районно управление.

С. И., който освен описаните нарушения на Закона за движение по пътищата, се оказва и неправоспособен, е отведен в приемната за граждани.

Случая е докладван на дежурен прокурор в РП-Добрич и по негово разпореждане е образувано досъдебно производство по описа на Окръжен следствен отдел при ДОП.

По случая ще бъде извършена служебна проверка.