СКЛА "Добруджа 99" отличи най-добрите за годината, номер 1 в клуба е националната шампионка в 3 дисциплини Радосвета Симеонова

СКЛА "Добруджа 99" - Добрич изпраща 2017-та с рекорден брой отличия.

СКЛА "Добруджа 99" отличи най-добрите за годината, номер 1 в клуба е националната шампионка в 3 дисциплини Радосвета Симеонова

Тази година състезателите на спортния клуб имаха многобройни стартове на национални първенства, турнири, шосейни пробези, включително и няколко международни състезания. Годината бе най-успешната за тях, защото те заемаха призовите места и се окичваха с трите благородни метала.




Националката в три отделни дисциплини Радосвета Симеонова, която е и спортист номер 3 на град Добрич за 2017-та година, допринесе най- много за името на клуба. Тя е участничка на две Балкански първенства - във Флорина (Гърция) и Чанаккале (Турция), участничка на Европейска Купа във Вааса (Финландия) и международния пробег Русе - Гюргево. Тази година Радосвета Симеонова защити и титлата си на Маратон София, постигайки най-добър български резултат, който е и неин личен рекорд. Тя се наложи в още две други дисциплини, ставайки шампионка на 3000 м. с препятствия и при дебюта си на Трявна ултра на 76 км. На националния шампионат по спортно ходене в град Поморие тя си извоюва своята 7-ма шампионска титла на 20 000 м. при жените. Има две втори места и два лични рекорда на международни турнири в Словакия на 20 000 м. и 5 000 м.

"Тази година тя имаше над 30 състезания на различни дисциплини и успя да се наложи  във всяка една от тях. Това е плод на нейните тренировки, на нейната воля и високи цели", смята Еманоела Радева, която е личен треньор на Ради.


Габриела Красимирова, възпитаничка на Николай Янков, е национална състезателка на България, участничка на 2 Балкански първенства - в гр. Флорина (Гърция) и гр. Питещи (Румъния). През тази година най-впечатляващото постижение за нея  бе на Маратон Плевен, къдет тя постави рекорд за девойки старша възраст с време 3:08:40. Освен това, тя е шампионка на България на 10 000 м. спортно ходене, сребърна и бронзова медалистка на 6000 м. и 8000 м. бягане.


Денис Атанасов извоюва 3 бронзови медала на Националното първенство във Велико Търново, Националния шампионат в София и в зала при младшата възраст.

Карина Георгиева спечели 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала при момичета под 16 год.

Алтен Атанасова завършва 2017 г. с 2 сребърни медала по спортно ходене (5км) и 10 000 м. гладко бягане.


Това са най-изявените спортисти на СЛКА "Добруджа 99" през изминалата година, които оглавяват и десетката на клубa:
1. Радосвета Симеонова
2. Габриела Красимирова
3. Денис Атанасов
4. Алтен Атанасова
5. Карина Георгиева
6. Алиджан Али
7. Алишан Али
8. Теодора Златева
9. Каролина Василева
10. Ивелина Калчева

"Няма как да не спомена и похваля останалите състезатели  в отбора, защото те положиха огромни усилия и се раздаваха до последно на пистата, показаха спортен дух и също имаха своите моменти на радост и задоволство от постигнати лични резултати на състезания, а именно това са Теодора Златева, Петър Димов, Габриела Желязкова, Ивелина Калчева. "Добруджа 99" има и някои нови попълнения, които тепърва ще показват своите възможности и спортни резултати. Общо спечелени медали - 47 (21 златни, 16 сребърни, 10 бронзови). Пожелавам на нашите състезатели да са здрави, можещи, целеустремени, по-сплотени и много лични рекорди през следващата 2018 г.", заяви Еманоела Радева - треньор в СКЛА "Добруджа 99" - Добрич.