Една година без актрисата от "Star Wars" Кари Фишър

На 27 декември, точно преди една година си отиде актрисата Кари Фишър, известна с ролята си на принцеса Лея от сагата „Междузвездни войни“. Тя почина на 60-годишна възраст вследствие на прекаран инфаркт.

Една година без актрисата от "Star Wars" Кари Фишър



Кари Фишър е родена на 21 октомври 1956 г. в Лос Анджелис.

Дъщеря е на две други холивудски легенди - Деби Рейнолдс и Еди Фишър. Актрисата напуска училище едва 15-годишна, за да посвети на киното. На тази крехка възраст късмета й се усмихва, а тя се появява на сцената на Бродуей заедно с майка си. Учи актьорско майсторство в Лондон. Прави филмовия си дебют през 1975 г., партнирайки на Уорън Бийти в „Шампоан".

Същата година се явява на кастинг за роля във филма на Джордж Лукас „Междузвездни войни" - нискобюджетна научна фантастика тогава. В голяма конкуренция тя е избрана за ролята на принцеса Лея Органа. Филмът е от 1977 година и след излизането си на екран бие всички рекорди в класациите по приходи и изстрелва Фишър към славата.

След успеха на „Междузвездни войни" излизат продължения, като Фишер играе в "Междузвездни войни 7: Силата се пробужда" и "Междузвездни войни: Последните джедаи".

Източник: Радио 1 Рок