Цветанов: Детелина Николова е мъжко момиче, Цонко Цонев донесе световна известност на Каварна

Целта на ГЕРБ е да подобри резултатите си от предишните местни избори, а минимумът е да постигне отново същите, заяви председателят на Предизборния щаб на партията и вътрешен министър Цветан Цветанов на специална пресконференция, на която бяха обявени имена на 47 кандидати за градоначалници, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.

Цветанов: Детелина Николова е мъжко момиче, Цонко Цонев донесе световна известност на Каварна
Подкрепа бе дадена и за кмета на Каварна Цонко Цонев, за когото Цветанов заяви, че донесъл световна известност на малката морска община и я превърнал в модел на етническо разбирателство и ромска интеграция.

На пресконференцията не беше обявено името на столичния кмет Йорданка Фандъкова, но Цветанов разясни, че това не я изключва от битката за нов мандат.

Цветан Цветанов определи профила на кандидата за кмет от ГЕРБ, чиято най-важна характеристика трябва да е честността и почтеността.

Сред представените кандидати има петима депутати, четирима областни управители и 22 настоящи градоначалника.

ГЕРБ е готов с номинациите си за 9 областни града: за Бургас - Димитър Николов, Пловдив - Иван Тотев, Добрич - Детелина Николова, Стара Загора - Живко Тодоров, Кюстендил - Никола Таралиев, Русе - Пламен Стоилов, Шумен - Димитър Александров, Монтана - Людмил Сандов, Разград - Валентин Василев.

Управляващите застават зад Детелина Николова за нов мандат за градоначалник на Добрич. „Смятам, че това е доайенът на местната власт", коментира Цветанов, определяйки я като „мъжко момиче".