Такса битови отпадъци се увеличава с 1 промил в Община Добричка

Такса битови отпадъци се увеличава с 1 промил върху данъчната оценка на недвижимите имоти за физическите лица и за предприятия и юридически лица – промил върху по-високата от данъчната оценка и отчетната стойност на недвижимите имоти. Това бе решено на провело се днес заседание на Добрички общински съвет.

Такса битови отпадъци се увеличава с 1 промил в Община Добричка

През следващата година общата стойност на планираните разходи за Сметосъбиране и сметоизвозване възлизат на 215 441 лв., като в тази сума са предвидени разходи за закупуване на контейнери за биоразградими отпадъци в размер 25 000 лв., разходи за контейнери тип „Бобър” 1.1 куб. м. , за подмяна на амортизирани и повредени такива в размер на 25 000лв., транспортни разходи за извозване на отпадъците до депото в с. Стожер за двата автомобила, с които разполага общината, в това число гориво, резервни части, заплати и осигуровки и др. Предвидено е и закупуването на специализиран автомобили за събиране и извозване на битови и строителни отпадъци на обща стойност 300 000лв.



Планирани са разходи и за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в размер на 59 976лв, разходи за наемане на лица по граждански договор, които ще поддържат териториите за обществено ползване в размер на 242 720 лв. и 41 676лв. за осигуряване на гориво и резервни части за косачки, материали за пролетно почистване и др. 

Разходите включени в план-схемата за дейност „Чистота” са планирани на база очакваното изпълнение на плана за приходите от такса за битови отпадъци през 2018 година и прогнозен преходен остатък от такса битови отпадъци към 31. 12. 2017г.