Каратистка е спортист на годината на Каварна

Женя Янева от клуб по бойни спортове „Калиакра” бе избрана за номер 1 за 2017 година.

Каратистка е спортист на годината на Каварна



Церемония по награждаване на най-добрите спортисти на Каварна се проведе тази вечер в Dance club "MAKOMA" . Водещ бе известният телевизионен журналист Крум Савов.


Община Каварна е спортна и ще продължи да бъде такава, през 2018 година ще имаме още по-богат спортен календар, изпълнен с повече и различни събития, защото Община Каварна ще кандидатства през 2019 година да бъде Европейска община на спорта, заяви Нина Ставрева – кмет на град Каварна.


Журито съставено от учители по физическо възпитание и спорт и представители на общинската администрация постави на първо място състезателката по карате Женя Янева, която през тази година стана световна шампионка за жени до 21 години, в категория до 61 кг на първенството на планетата в румънската столица Букурещ.


Второто място в класацията „Спортист на Каварна” зае кикбокьорката Едже Демирова от Спортен клуб „Ринг”- европейска и вицесветовна шампионка за девойки от тази година.


Миналогодишната победителка в анкетата Елена Янева този път се нареди на престижното трето място. Тя също като Женя Янева е състезател по карате от клуб „Калиакра”.


Следват  Атанас Атанасов от Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел”, Георги Попов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра”, Грациела Йорданова от Клуб по бойни спортове „Калиакра”, Дилек Серветова  от Спортен клуб „Ринг”, Иво Чернев  и Самуил Иванов от Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел” и Станислава Илиева от Спортен клуб „Ринг”.


Спортният клуб по корабомоделизъм „Вимпел” е отбор на годината в Община Каварна, а за треньор на 2017 бе избран Ариф Арифов, който тренира клуба по бойни спортове „Калиакра”.

Кметът на Каварна Нина Ставрева връчи и четири специални награди.


Първата е за най-млад състезател. Тя отиде при седемгодишната Ивайла Иванова от Тенис клуб „Каварна”.


 Втората специална награда отиде при 8-годишния Дамиан Янев от клуба по бойни спортове „Калиакра”.


 Класик рали шампионите за 2017 година Детелин Нанев и дъщеря му Габриела Нанева грабнаха третия специален приз.


 Четвъртата специална награда, която бе в категория „Спортно дълголетие” получи 80-годишният мореплавател от Каварна  д-р Васил Куртев, който извърши сам околосветско плаване с яхта "Одесос" от 5 август 2015-та година до 18 май на тази, като измина 26 000 морски мили.