Национален конгрес по кардиология в Албена

От 7 до 10 октомври 2010 г. в курортен комплекс Албена ще се проведе XII-ти Национален конгрес по кардиология с международно участие. Конгресът се организира от Дружеството на кардиолозите в България и е един от най-големите научни форумиу нас.

Тази година участие в конгреса ще вземат повече от 1 000 кардиолози, невролози, ендокринолози, кардиохирурзи, съдови хирурзи и представители на фармацевтични компании от Европа, САЩ, Канада и Аржентина. Честта да бъдат гости на събитието оказаха президентът на европейското дружество по кардиология Prof. Michel Komajda (Франция), бъдещият президент на европейското дружество по кардиология Prof. Panos Vardas (Гърция), бившият президент на европейското дружество по кардиология Prof. Roberto Ferrari (Италия) и членове на борда на европейското дружество.

Сърдечно-съдовите заболявания продължават да бъдат сериозен общонационален проблем за България, като е регистрирана устойчива тенденция за увеличаване на заболеваемостта, честотата на инвалидизация и смъртност.