Трио от Добрич се събра в Пловдив

Кои са Le'Push и как животът ги среща.

Трио от Добрич се събра в Пловдив



Le'Push е музикална група, която в началото на тази година създават три момчета от Добрич. Години наред докато живеят тук, не се познават. Отиват да учат в Пловдив, където животът ги среща. Там се ражда и идеята им за съвместна работа.

Китарист е Момчил Атанасов, Иван Лазаров – вокал, китара и Ясен Димитров – перкусии. Тримата учат в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство, гр. Пловдив.

В музиката на Le'Push откриваме многообразие от стилове като рок, блус, реге и поп. Групата има авторски песни, предстоят записи и издаване на албум. Само за няколко месеца от създаването, вече са имали много участия на престижни фестивали и в клубове в Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Димитровград. В края на годината за пръв път ще излязат заедно на сцена в родния си град. На 29 декември група Le'Push ще има концерт в клуб  Club "The Maze Live Lounge“.

Тримата споделят, че всеки от тях винаги е усещал, че музиката е негово призвание. Не смятат за случайност, че животът ги събира в Пловдив, а в Добрич никога не са знаели един за други, въпреки че споделят едни музикални интереси. Le'Push се превръща като семейство, в което по-трудно допускат други хора. Казват, че доверието се изгражда трудно в днешно време.

Ето какво още споделиха тримата в първото си интервю:

- Всяко изкуство лекува. Как смятате, че музиката прави това?
Вибрационно пренастройва и вкарва хората в ритъм. Тя е това, което не може да се опише с думи.

- Какво бихте казали на хората, които не развиват своя талант?
Първо нека го открият. Никога не е късно да се започне.

- Смятате ли, че хората на изкуството са малко странни?
Хората на изкуството са не само старанни, а многостранни!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9nzYruumsuU" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>