Албена ще бъде домакин на Първия квалификационен кръг за девойки до 19 г.

България ще бъде домакин на Първия квалификационен кръг за класиране на ЕВРО 2019 за девойки до 19 години. Това стана ясно след изтегления жребий за определяне на групите в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

Албена ще бъде домакин на Първия квалификационен кръг за девойки до 19 г.

Нашите момичета попаднаха в група "11" заедно с отборите на Италия, Португалия и Румъния, а двубоите ще се проведат от 1-ви до 7-ми октомври 2018 г. в Албена.

За поредна година УЕФА гласува доверие на страната ни да домакинства на мачове от Първия квалификационен кръг, благодарение на отличната организация от страна на БФС, условията за подготовка и професионално подготвените терени от домакините в Албена. Турнирът ще послужи и като генерална репетиция преди Европейското първенство за девойки до 17 години, на което България ще бъде домакин.

Първите два отбора от всяка група и двата най-добре класирани трети тима ще продължат участието си в Елитния квалификационен кръг, в който са поставени Испания и Франция. Седем тима от Елитния кръг ще се присъединят към домакина на Европейското първенство – Шотландия. Финалите за девойки до 19 г. ще се проведат през месец юли 2019 година.