Добруджа победи Спартак насред Варна

Здрава игра в защита на всички хандбалисти и отлични бързи комбинации при контраатаките осигуриха важни две точки. 17-годишният Илиян Денев вкара 9 гола. Вратарят Емил Иванов отново показа блестящ рефлекс и с десетките си решителни спасявания бе с огромен принос за успеха. Утре жълто-зелените играят в Добрич с НСА.

Добруджа победи Спартак насред Варна

В дербито на кръга на мъжката А хандбална група с много силна игра в защита и нападение Добруджа спечели гостуването си на Спартак (Варна). На почивката гостите от Добрич водеха с 15:12. През второто полувреме жълто-зелените увеличиха преднината си, като дълго време поддържаха аванс от 10-11 гола и стигнаха до категорична победа с 32:25.



Най-резултатни за Добруджа бяха Джошкун Якубов и юношата Илиян Денев с по 9 гола. Стефан Ефтимов отбеляза 4 гола. Златан Петров и Михаил Нейчев вкараха по 3 попадания. Александър Димитров бе точен на два пъти, по 1 гол във вратата на Спартак добавиха Илиян Илиев и Мирослав Симеонов.

Отличен мач на вратата на Добруджа направи Емил Иванов. Той отново имаше множество решителни намеси при удари на съперника и със страхотните си спасявания допринесе много за важната победа.

Така Добруджа събра 10 точки - 5 победи и 2 загуби в седемте шампионатни мача. Отборът от Добрич изпревари Спартак, който остава с 9 точки и от втори преди тази среща вече е четвърти във временното класиране на мъжката А хандбална група. Добруджа се изкачи с една позиция напред - на трето място, като вторият Чардафон (Габрово) е със същия актив.

Добруджа ще изиграе два мача за по-малко от 24 часа. Утре, неделя, от 13.00 часа в зала "Русалка" в Добрич започва домакинският двубой срещу НСА. Входът за зрители е свободен.