Съдбата на Добруджа се решава в събота

Битката е за родината, за водата на цяла Североизточна България, за най-плодородната земя в Европа, за бъдещето на нашите деца.

Съдбата на Добруджа се решава в събота

Последното, девето пyблично oбcъждaне на доклада за оценката на въздействието върху околната среда към инвecтициoннo пpeдлoжeниe "Разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, включващо четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток” за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич" на "Русгеоком БГ" ЕАД ще се проведе утре, 28 октомври, от 10.00 часа в голямата зала на Община Генерал Тошево. Обществените обсъждания с участието на инвеститора, представители на Общинска администрация - Генерал Тошево и на РИОСВ – Варна са открити за граждани.




В 9 часа пред Община Генерал Тошево ще започне ефективен протест със селскостопански машини, организиран от Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006 - Генерал Тошево.

Над 10000 човека пък подкрепиха подписката на Инициативен комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево". Те са обявиха твърдо против всяко действие, свързано с проучване за находища или добиване на природен, шистов или въглищен газ в региона. Очаква се броят им да се увеличи дo утрешното обсъждане. На него подписката ще бъде входирана в Община Генерал Тошево, а от там препратена в РИОСВ - Варна като част от общественото мнение относно доклада за ОВОС.