Двубоят Пулев-Джошуа пропадна

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да се състои, съобщи промотърът на световният шампион Еди Хърн.

Двубоят Пулев-Джошуа пропадна

Вместо българския боксьор на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф ще се качи Карлос Такам. Камерунецът с френски паспорт е на 36 години и има 35 победи и три загуби в професионалния бокс. Той е трети в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF).



"В късния следобед получих обаждане от Кале Зауерланд, който ме информира, че Пулев е контузил рамото си вероятно е аут от двубоя. По-късно това беше потвърдено от неговия доктор. Според правилата на IBF претендентската позиция отива при следващия по ранглиста, който е Такам", заяви Хърн.

Освен пояса на IBF Джошуа ще защитава титлите на Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).

Олимпийският шампион от Лондон 2012 има 19 победи на професионалния ринг и нито една загуба, като всеки един от двубоите му досега е завършвал с нокаут на противника.

"Това е трудна ситуация за Антъни, защото той се подготвяше за стила и височината на Пулев. Сега ще трябва да се изправи срещу боксьор с напълно различен стил. Досега такова нещо не се е случвало в кариерата му, но той е готов за всякакви предизвикателства", заяви Хърн.

Източник: vesti.bg