За един учебник по един предмет настояват от БСП

Това стана ясно на проведената днес в Добрич дискусия.

За един учебник по един предмет настояват от БСП

БСП - Добрич организира среща-разговор, посветена на проблемите в българското образование. Събитието предизвика голяма интерес сред гилдията. В дискусията в залата на НТС участваха проф. д-р Анелия Клисарова - народен представител в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на комисията по образование, Даниел Йорданов - депутат от БСП от 8-ми МИР - Добрич, Мая Димитрова - областен и общински председател на партията, учители, директори на учебни заведения, родители и граждани от Добрич и областта.


Реформа е необходима, защото неграмотността е в големи граници, отбеляза Мая Димитрова. Срещата не е партийна, правим я не за децата на БСП, а за децата на България, заяви местният лидер на социалистите.

Образованието не може да бъде свързано с една или с друга партия, образованието е отговорност на цялото общество, подчерта проф. д-р Анелия Клисарова. Тя благодари на учителите за присъствието им, защото смята, че именно от тях трябва да дойдат предложенията за реформи в образованието.

Новият Закон за училищното и предучилищното образование бе приет преди година и 3 месеца само, за да бъдат усвоени едни европейски пари и това доведе до хаос в образованието, коментира проф. д-р Анелия Клисарова.

Категорично настояваме за 1 учебник по 1 предмет, заяви народният представител от БСП.

Учители, директори и родители от Добрич и областта поставиха десетки въпроси и излязоха с конкретни предложения как може да се подобри ситуацията.