Мъжкият отбор на БК Unstoppable - Добрич излезе на първо място, успешен старт на сезона и за школата

Успешен уикенд за баскетболен клуб "Unstoppable" - мъжкият състав победи и във втория си мач в BGO Software Българска Баскетболна Лигa, оглави класирането и спечели голямата индивидуална награда за първия кръг, а юношите старша възраст постигнаха две победи на старта на сезона.

Мъжкият отбор на БК Unstoppable - Добрич излезе на първо място, успешен старт на сезона и за школата



В спортната зала на Икономически университет - Варна се проведе вторият кръг на BGO Software Българска Баскетболна Лигa в зона Изток. Отборите в групата са 11 - от Добрич, Генерал Тошево, Варна, Търговище и Силистра. Турнирът бе открит с награждаване на най-добрия бескетболист на първия кръг. За MVP бе избран Атанас Йорданов от Unstoppable - Добрич, който преди седмица се отличи със 17 точки и 13 борби при победата в градското дерби срещу "Добрич 2015" и с играта си напълно заслужи престижната статуетка.


Победният ход на Unstoppable продължи с успех срещу варненския Хамърс във втория кръг. Отборът от Добрич се наложи с 64:45. Капитанът на Unstoppable Георги Петров бе най-резултатен с 15 точки. Много силен мач за мъжкия състав отново направиха юношите на клуба Денис Капитанов и Кирил Кънев.


С пълен актив от точки на върха в класирането на BGO Software Българска Баскетболна Лигa в зона Изток е Unstoppable - Добрич. Също с 4 точки е единствено и вторият Шоутайм - Варна.

Наред с успехите на мъжете, повод за радост и гордост даде и представянето на баскетболистите от школата на Unstoppable. В Силистра се проведе първият турнир от първенството за юноши старша възраст, до 19 години, в зона Добруджа. Unstoppable спечели и двата си мача. Първо добричлии победиха "Стар баскет" - Варна с 86:72, а след това "Кария" - Шабла с 91:13. Всички състезатели получиха шанс за изява, като във втората среща много силно се включиха и 15-годишни кадети, като сред тях се открои Калоян Паскалев, който ознаменува силната си игра с над 20 точки. Доростол - Силистра и Unstoppable - Добрич имат по 2 победи от 2 мача след първия турнир в баскетболното първенство за юноши старша възраст в зона Добруджа.