8:0 и Добруджа е областен шампион

Мердин Мехмедов с хеттрик за 20 минути, Кристиан Пешков вкара 2 гола, а Кристиян Петков, Георги Колев и Румен Николов по 1.

8:0 и Добруджа е областен шампион

След като отстрани Спортист (Генерал Тошево) и Калиакра (Каварна), Добруджа се справи и със Септември (Тервел) за Купата на аматьорската лига. Финалът на областния етап на турнира се игра днес на стадион "Дружба" в Добрич. Добруджа победи Септември (Тервел) с впечатляващото 8:0.



Началото на головата фиеста постави Кристиян Петков в 11 мин. Той бе изведен отлично от Кристиан Пешков и след 30-метров рейд с топка в крака стреля неспасяемо за 1:0. Само 2 минути след асистенцията си, Пешков записа името си и сред голмайсторите - 2:0 за домакините.

След почивката във вратата на Септември паднаха още 6 гола, половината от тях - дело на Мердин Мехмедов. Той се разписа в 55 мин., след като Ахмед Адемов навърза защитата на гостите в наказателното поле и му подаде. В 59 мин. Мердин Мехмедов покачи на 4:0, а в 67 мин. Георги Колев вкара петия гол за отбора на Добрич. В 74 мин. Мердин Мехмедов бе изведен от Румен Николов и оформи своя хеттрик. 5 минути преди края Добруджа стигна до нов гол след асистенция на Румен Николов. Той центрира от десни флаг и Кристиан Пешков с глава се разписа за втори път във вратата на гостите от Тервел. В 88 мин. Румен Николов фиксира крайното 8:0 за Добруджа след пас на Симеон Симеонов.

След като не допусна гол в Генерал Тошево и Каварна, днес 18-годишният вратар на Добруджа Симеон Андреев в трети пореден мач като титуляр за купата не допусна гол, като показа рефлекс при удари на съперника и завидно хладнокръвие за своята възраст.

Така Добруджа продължава напред в турнира. В следващата фаза на Купата на аматьорската лига областните шампиони от Североизточна България ще определят кой ще представя зоната във финалната четворка на България през пролетта.