Добруджа спечели дербито и оглави еднолично класирането

Отборът на Добрич доказа с играта си, че е най-добрият в групата.

Добруджа спечели дербито и оглави еднолично класирането

В дербито на кръга и на сезона в трета Североизточна група Добруджа спечели гостуването си на Суворово с 2:1. Мачът между лидерите, които открито афишираха амбиции за първото място, се игра пред около 400 зрители на стадиона в градчето във варненска област, като над 100 от тях бяха от Добрич.



Гостите започнаха много активно срещата и заслужено стигнаха до откриване на резултата в 17 мин. Добруджа поведе с гол на Георги Колев. 5 минути преди почивката Суворово изравни. Бившият добруджанец Любомир Михалев се раписа с глава за 1:1. Бурно подкрепяни от вярната си агитка гостите се хвърлиха за трите точки след почивката и успяха да стигнат до ценния успех. В 65 мин. Румен Николов бе фаулиран в наказателното поле на домакините и опитният Симеон Симеонов изпълни неспасяемо отсъдената дузпа.

Така Добруджа нанесе първа загуба за сезона на Суворово и дръпна с 3 точки пред конкурента си за класиране във Втора лига. Отборът на Добрич еднолично излезе на първото място с 22 точки от 7 победи и 1 равенство в първите 8 шампионатни мача. Суворово вече е втори с 19.

Добруджа постигна днес осма поредна победа - 6 за първенство и 2 за Купата на аматьорската лига.