Катаджии си поискаха 200 лв. и се озоваха в ареста

Корумпирани катаджии са задържани във Варна, след като взели от шофьор на пътя 180 лв., за да не му пишат акт за употреба на алкохол, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Катаджии си поискаха 200 лв. и се озоваха в ареста

Катаджии във Варна демонстрираха, че не са се стреснали от акцията на МВР "Палките" и си позволиха да продължат да искат пари от нарушители на пътя.


 

Служители на Пътна полиция в морската столица са задържани, след като гражданка подала сигнал, че са поискала от спътника й - шофьора на колата 200 лв., за да не му пишат акт за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по БиТиВи.

 

В момента текат обиските в домовете на катаджиите, уточни Цветанов.До края на годината се планират постъпления от около 2 млн. лв.във фонда от глоби за нарушения на пътя, който, според промените в закона за движение по пътищата, ще инвестира събраните санкции за закупуване на камери на пътя.

 

Първите камери ще бъдат разположени по автомагистрала Тракия и Хемус.

По думите на министъра това са част от мерките срещу пътните полицаи, които продължават да вземат рушвети.

 

"Трябва да спрем това безумие и това може да стане само като заложим един контролен механизъм, който да бъде ефективен.", каза МВР-шефът.