Международен съдия свири Суворово - Добруджа

Един от топ реферите на България Станислав Тодоров получи наряд за битката за първото място в трета Североизточна група.

Международен съдия свири Суворово - Добруджа

Станислав Тодоров от Шумен ще бъде главен съдия на мача Суворово - Добруджа. Срещата е дерби не само на кръга в трета Североизточна група, но и на сезона, след като и двата отбора открито афишираха амбиции за първото място и класиране във Втора лига.



Станислав Тодоров е на 41 години, свири мачове в А група от 2002-ра, от 2006-та е международен съдия. Многократно е избиран за най-добър български съдия на годината. Бил е рефер на вечното дерби Левски - ЦСКА, на срещи от Лига Европа и на мача от Шампионската лига между Динамо (Загреб) и Динамо (Киев). Преди 2 седмици свири битката за Пловдив между Ботев и Локомотив, а само преди 4 дни ръководи Левски - Черно море. Сега ще реферира един от най-възловите мачове две групи по-надолу, тъй като заради световните квалификации, има пауза в Първа лига. Негови помощници ще бъдат Мартин Димитров и Светослав Стойчев - асистенти от Шумен, също с опит в елита на България.

Мачът между Суворово и Добруджа е в неделя, 8 октомври, от 16.00 часа в градчето във варненска област. Двата отбора са на върха в трета Североизточна група с по 19 точки. От началото на кампанията те постигнаха по 6 победи и 1 равенство в седемте си срещи за първенство. Головата разлика на Суворово е 26:3, а на отбора на Добрич - 19:4.

Трети е Светкавица с 14 точки, а четвърти - Ботев (Нови пазар) с 12, които имат и мач повече от лидерите.

В събота, 7 октомври, от 16.00 часа деветият Калиакра ще приеме в Каварна петия Локомотив (Русе).

Гостуването на шестия Септември (Тервел) на Светкавица в Търговище от този кръг пък е отложено за 1 ноември.