Шести медал за Радосвета Симеонова за месец

Септември бе изключително успешен за състезателката на СКЛА "Добруджа 99". В последния ден на месеца тя добави още един медал към богатата си колекция - общо шести от шест старта в рамките само на 25 дни.

Шести медал за Радосвета Симеонова за месец



За 17-та поредна година се проведе шосеен пробег "Варна". Състезанието в центъра на морския град е от календара на БФЛА и бе с награден фонд 4 140 лв. Стартът бе даден от министъра на спорта Красен Кралев.


Атлетите на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич премериха сили с връстници от цялата страна.


На 4 000 метра при жените Радосвета Симеонова се окичи със сребърно отличие. Те бе изпреварена единствено от представителката на домакините Силвия Георгиева от Евър (Варна), а трета остана националната шампионка на 21 км. Маринела Нинева от Локомотив (Дряново). Венага след тях се класира Еманоела Радева от СКЛА "Добруджа 99". В местата за разпределение на наградния фонд влезе и Теодора Енчева от добричкия клуб, финиширайки шеста.


При юношите младша възраст Денис Атанасов е 4-ти, а при девойките сестра му Алтен Атанасова е 6-та. И двамата са възпитаници на спортното училище в Добрич.


Габриела Красимирова завърши 5-та на 3 км. при девойките старша възраст.

Следващата изява на лекоатлетите на СКЛА "Добруджа 99" ще е на 15 октомври - Софийския маратон, на който Радосвета Симеонова ще защитава титлата си от миналата година.