Одобриха 4 маломерни самостоятелни паралелки в ОУ "Васил Левски" в с. Хитово

На провело се днес заседание на Общински съвет на Община Добричка, общинските съветници дадоха съгласието си за формирането на 4 самостоятелни паралелки в начален етап на учебната 2017/2018година, с брой ученици не по-малко от 10 в паралелка в ОУ "Васил Левски" в с. Хитово

Одобриха 4 маломерни самостоятелни паралелки в ОУ "Васил Левски" в с. Хитово

Във връзка с изпълнение на наредба за определяне броя на паралелките и групите и броя на учениците и децата в паралелките и в групите на училищата и детските градини, самостоятелни и слети паралелки с не по-малко от 10 ученици се допускат, ако са осугурени допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определени по единни разходни стандарти за съответната дейност.



Предвид учеличения брой ученици и постъпило ново мотивирано искане от директора на училище "Васил Левски" в с. Хитово, относно формиране на 4 самостоятелни паралелки в начален етап и положителното становище на началника на Регионално управление на образованието, общинските съветници от Община Добричка взеха решение паралелките да бъдат форирани.