Служители на РУ – Албена разкриха извършители на серия от кражби от хотелски стаи

В резултат от проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти от РУ – Албена разкриха извършителите на серия от посегателства от хотелски стаи.

Служители на РУ – Албена разкриха извършители на серия от кражби от хотелски стаи

Те са установени и със съдействието на служители на охранителното звено към курортен комплекс „Албена”. В хода на оперативната работа по сигнали за посегателствата, полицаи влезли в следите на криминално проявените Г.Ч. /25 г./ от Велико Търново и И.С. /24 г./ от добричкото село Кранево.



Според първоначалните данни, в продължение на близо месец двамата са извършили 10 кражби в курортен комплекс „Албена“ и в село Кранево: три плазмени телевизора и портфейл; преносим компютър; дигитален фотоапарат, обектив и батерия; две кафе машини; велосипед; раница, два мобилни телефона; ръчен часовник; лични документи и вещи; храни и напитки. От лек автомобил, паркиран в района на Кранево, пък взели дигитален фотоапарат и обектив.

Част от откраднатите чужди вещи са открити при процесуални и следствени действия в частни имоти и изоставен строеж, използвани от мъжете за съхранение на откраднатото.

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на Г.Ч. и И.С. продължава.