Добруджа приема Локо Горна на старта на А група

Изготвена е предварителната програма за новия сезон на мъжката А хандбална група. Предстои да бъдaт фиксирани точните дати и началните часове на срещите, но вече са ясни мачовете по кръгове.

Добруджа приема Локо Горна на старта на А група

На старта на кампанията вицешампионът Добруджа ще бъде домакин на Локомотив (Горна Оряховица). Предвидено е мачовете от първия кръг на мъжката А хандбална група да се изиграят на 24 септември, неделя. Първото гостуване на жълто-зелените ще бъде в Ловеч - във втория кръг отборът от Добрич играе с Осъм.



9 ще бъдат отборите в първенството. Поради липса на подходяща зала, Левски няма да играе в елитната група този сезон.

Запазва се утвърденият от години формат на първенството - всеки срещу всеки на разменено гостуване в два полусезона, след което първите 4 отбора ще си оспорват титлата и медалите в плейофни битки.

Целта ни е отново да бъдем сред призьорите в първенството, коментира какви са амбициите на отбора Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа.

Припомняме, че от 13 години Добруджа винаги е в четворката в първенството на България - местата, даващи квота за Европа. През този период отборът от Добрич стана двукратен шампион на България, пет пъти спечели сребърните медали, а на 3 пъти се окичи с бронза.