707 ще са първокласниците в Добрич

Около 8000 ученици ще се обучават в 350 паралелки в общинските и държавните училища в града през новата учебна година.

707 ще са първокласниците в Добрич

Очаква се първокласниците на 15-ти септември в Добрич да са 707, съобщи д-р Емилия Баева - заместник-кмет "Хуманитарни дейности". През миналата броят им бе 783. 3 по-малко ще са паралелките първи клас в Добрич - с по една спрямо 2016-та намаляват в училищата "Св. св. Кирил и Методий", "Димитър Талев" и Любен Каравелов".



В първа група в детските градини се очаква да постъпят около 500 деца в 20 паралелки.

Ремонтните дейности в училищата приключиха, съобщи още заместник-кметът д-р Емилия Баева. Те са на стойност близо 300 000 лева. Преди новата учебна година са ремонтирани фасадата на училище "Йордан Йовков", третият етаж на ОУ "Хан Аспарух", помещенията на Център за природни науки и матаматика в СУ "Св. Климент Охридски" и други.

Ремонтите в детските градини продължават. До сега от общината са вложени 13 000 лева. Предстои да се извърши ремонт на фасадите на детските градини в Добрич, тъй като в повечето такъв никога не е правен от построяването им.

Д-р Емилия Баева благодари на обществените съвети и родителските настоятелства, че активно са се включили с труд и материали в освежаването на детските градини и условията в тях са подобрени съвместно от община, персонал и родители.