Втора титла за Радосвета Симеонова за 3 дни

След като на празничния 6-ти септември състезателката на СКЛА "Добруджа 99" спечели маратон "Съединение", днес тя отново показа, че се намира в отлична спортна форма, като стана първа на мемориалния пробег "Ванко Дяков" с рекордно време.

Втора титла за Радосвета Симеонова за 3 дни



За 32-ри път днес се проведе ежегодният шосеен пробег Димитровград - Хасково. Състезанието е в памет на Ванко Дяков - лекоатлет, спортен деятел, заместник-директор на спортното училище в Хасково. Трасето е с дължина 15 км.


Конкуренцията тази година бе изключително висока, като в трите възрастови групи и при двата пола се състезаваха както традиционно най-добрите бегачи от Хасково и областта, така и много класни лекоатлети от цялата страна.


Първото място при жените, 19-35 години, спечели Радосвета Симеонова с рекордно време в историята на състезанието - 55.42 мин. На повече от 5 минути след нея финишира миналогодишната шампионка Таня Димитрова от Пловдив, а Магдалена Борисова от Варна се класира трета.


Впечатляващо е, че Радосвета Симеонова спечели първото място и постави рекорд, само 3 дни след тежкото бягане от Съединение до Пловдив. Добричлийката бе най-бърза на 23-километровото трасе на 6-ти септември. Днес тя отново показа шампионски характер, воля за победа и отлична спортна форма, която се дължи на усилените тренировки и добрата подготовка.

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" ще има два старта и през следващата седмица. На 16 септември тя ще участва на трансгранично състезание - международния шосеен пробег Русе - Гюргево. Трасето между българския и румънски крайдунавски град е с дължина 15 км. Ден след това, на 17 септември, Радосвета Симеонова ще атакува призовите места на 4-километровия шосеен пробег "Карнобат". И двете състезания са от календара на Българска федерация по лека атлетика.