Набор 2006 на Добруджа - отново шампион

Поредна титла за малките футболни таланти на Добрич с треньор Венци Желев - този път те спечелиха турнира "Албена Спорт травъл къп". С решителни голове за първото място се отличи Алекс Боев - син на легендата на Добруджа Румен Боев. Следващият турнир за набор 2006-та година на Добруджа ще бъде в чужбина - в Ниш, Сърбия.

Набор 2006 на Добруджа - отново шампион

Първото издание на футболния турнир за деца "Албена Спорт травъл къп" се проведе през миналата седмица. При набор 2006 участваха 8 отбора, които първоначално бяха разделени в 2 групи. Добруджа започна с 2 победи. Жълто-зелените си гарантираха класиране на 1/2-финалите след 4:2 срещу Севлиево и 3:1 срещу Нефтохимик (Бургас). В последния мач в групата добричлии загубиха от Респект (Хасково) с 3:2. На 1/2-финалите отборът, воден от Венцислав Желев, срещна победителя в другия поток Фортуна (Плевен). В много качествен мач Добруджа победи с 1:0 с гол на Алекс Боев, който уверено върви по стъпките на своя баща - сърцатия защитник от славните години на добричкия футбол през 90-те Румен Боев - един от най-обичаните играчи от жълто-зелените фенове. В решителния мач за титлата отборът от Добрич взе реванш от Респект и спечели категорично срещу хасковлии с 3:0. Головете на финала отбелязаха Кристиян Недялков, Алекс Боев и Кирил Манев. След победата малките футболни таланти на Добрич вдигнаха шампионската купа и се окичиха със златните медали. Добруджа взе и една индивидуална награда на турнира в Албена - Владислав Щерев бе избран за най-добър защитник.



Много доволен от представянето на всички момчета е треньорът Венцислав Желев. При отсъствието на двама титуляри - Димитър Тодоров, заради семейни ангажименти и Димитър Митев, поради контузия, имаше футболисти, които за първи път играха на такъв турнир, но се справиха отлично, отбеляза наставникът.

Бързо възстановяване на Димитър Митев пожелават треньорът Венци Желев и неговите съотборници. Очакваме го да се завърне в отбора здрав възможно най-скоро, защото той е изключително талантлив и амбициозен футболист с много качества, добави наставникът.

След серията от победи на силни национални и международни състезания в последните 3 години, тази формация на Добруджа получава поредното си признание. Отборът на Добруджа за футболисти, родени през 2006 година, е поканен на силен турнир в чужбина - в Ниш. От 21 до 24 септември на "Колония къп" ще участват едни от най-добрите школи на Сърбия, България, Румъния, Гърция. На този международен турнир ще бъдат следващите изяви на това силно футболно поколение на Добрич.