Оставиха в ареста мъж от Добрич, разследван за грабеж

Състав на Окръжен съд - Добрич остави в ареста добричлия, разследван за грабеж.

Оставиха в ареста мъж от Добрич, разследван за грабеж

Окръжните магистрати потвърдиха като правилно и законосъобразно определението на Районен съд - Добрич, с което на 27-годишния Мариян Ж. е била наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за извършен на 21 юни грабеж в Добрич. Чрез използване на сила е отнел дамска чанта с намиращите се в нея вещи и 20 лева от 67-годишна жена.



Окръжният съд сподели становището на първата инстанция за наличието на обосновано предположение, че именно задържаният е осъществил деянието, за което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години.  Налице са самопризнанията на обвиняемия, подкрепени от събраните до момента доказателства, сред които видеозапис от охранителна камера, намираща се  в района на престъплението.

Съдебният състав прие, че има опасност мъжът да се укрие или извърши друго престъпление, тъй като е извършил деянието в изпитателния срок на постановена срещу него условна присъда и е налице угрозата да бъде приведено в изпълнение и това наказание.

Воден от тези съображения и с оглед високата обществена опасност на деянието, съдът счете, че следва да потвърди наложената на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.