Милен Петков става президент на Добруджа

Милен Петков е шампион на страната с юношите на Добруджа, участник на две големи първенства с националния отбор на България, има мачове срещу Реал и Барса, избран е за футболист номер 1 на А група за сезон 1998/99 година, печели титла и две купи в България с ЦСКА и две купи на Гърция с АЕК.

Милен Петков става президент на Добруджа

Милен Петков се завръща в Добруджа - вече като ръководител, с чийто голям опит на най-високо ниво всички жълто-зелени фенове очакват възраждането на добричкия футбол. Управителният съвет на клуба е взел решение за свикване на общо събрание, на което легендарният футболист да бъде избран за председател на УС. Предстои да бъде насрочена дата. Официално Милен Петков ще встъпи в длъжност след около месец, но вчера е бил в Добрич, за да бъде представен на треньори и футболисти.



Милен Петков е роден на 12 януари 1974 година в Генерал Тошево. Кариерата му започна и приключи с Добруджа. Милен Петков е юноша на отбора от Добрич. Той е с огромен принос за републиканската титла на Добруджа при юношите старша възраст през 1993 година. Играе 67 мача за мъжете на Добруджа и отбелязва 10 гола с жълто-зелената фланелка на ниво А група. През лятото на 1995 година е привлечен в ЦСКА. С АЕК Милен Петков играе в групите на Шампионската лига, като записва равенства срещу грандове като Реал и Рома. За Купата на УЕФА пък с гръцкия си отбор достига до 1/8-финален сбълъсък с Барселона. Милен Петков има 41 мача за България и 1 гол с националната фланелка. Той е участник на световното във Франция през 1998 година и на Евро 2004 в Португалия. През пролетта на 2011 година легендарният футболист се завърна в Добруджа, за да приключи изключително успешната си кариера в родния клуб.