Пълна рехабилитация на пътя Добрич - Албена започва тази есен

Осигурени са 300 000 лева за подмяна на водопровода в село Стожер.

Пълна рехабилитация на пътя Добрич - Албена започва тази есен

Народният представител от ГЕРБ от 8-ми МИР - Добрич Живко Мартинов отчете свършеното за региона и изпълнението на поетите ангажименти 3 месеца след изборите.



Започна рехабилитацията на пътя Варна - Добрич - Кардам, отбеляза депутатът. Тя ще включва и околовръстното на нашия град. Допълнително са осигурени 300 000 лева за подмяна на водопровода в село Стожер, който е над 50-годишен. През есента ще започне пълна рехабилитация на пътя Добрич - Албена, който не е реновиран от много години, съобщи Живко Мартинов на пресконференция днес.

В края на месеца ще бъде направена първа копка по проекта за водния цикъл на Добрич, добави той. Предстои в града да бъдат санирани 36 блока, отбеляза още Живко Мартинов.

До месец предстои откриването на ГКПП Северняк, информира народният представител от ГЕРБ.

Водят се разговори с министъра на МОСВ Нено Димов държавата да поема 80% от санкцията по проекта за депото в Стожер, която е в размер на 4 300 000 лева - сума, непосилна за Община Добрич.

България е добър пример за финансова стабилност и за очаквано бъдещо развитие, смята вицеадмирал Пламен Манушев - народен представител от ГЕРБ. Той коментира финансовата стабилност на страната във връзка с изплатените в петък от правителството близо 2 милиарда лева от външния дълг на държавата. Така дългът на страната от 29% от БВП в края на миналата година сега е паднал на 25%, което нарежда България на водещо място в Европа по тази показател. Това показва, че държавата е финансово стабилна, категоричен е Пламен Манушев.