Най-добрите рисунки от областния кръг на конкурса "С очите си видях бедата 2017" са изложени в библиотеката

Във фоайето на Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич е експонирана изложба от конкурс за детска рисунка под наслов "С очите си видях бедата".

Най-добрите рисунки от областния кръг на конкурса "С очите си видях бедата 2017" са изложени в библиотеката



Тази година по темата са рисували  325 деца и младежи от 4 до 18-годишна възраст от общините Тервел, Добрич, Каварна, Шабла, Добричка, Генерал Тошево и Балчик. Допуснатите до областния кръг рисунки са 107. Тридесет от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври в София. Класираните рисунки са включени в изложба в библиотеката. Организатори на областния кръг са Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич, Регионална библиотека "Дора Габе" и Регионален инспекторат по образование - Добрич.

В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с бедата, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.

Конкурсът за детска рисунка "С очите си видях бедата" се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция "Гражданска защита". От 2006 година конкурсът става международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.

Организаторите канят всички жители и гости на Добрич да посетят изложбата.