Кметът и гости от САЩ посетиха ремонтираната Детска млечна кухня в Добрич

В мащабния ремонт бяха инвестирани 39 000 лв. От тях 12 000 лв. са собствени средства на община Добрич, а 27 000 лв. бяха осигурени от американската компания "Есетере" ЕООД, която през миналата година откри дестилерия за етерични масла в нашия град.

Кметът и гости от САЩ посетиха ремонтираната Детска млечна кухня в Добрич



От началото на седмицата отвори врати обновената Детската млечна кухня в Добрич. Със средства на общината и с дарение на "Есетере" е извършен цялостен ремонт на помещението "Топла кухня" и прилежащия коридор, сменени са ел. и ВИК инсталациите, монтирана е нова кухненска аспирация, закупено е кухненско оборудване, сменени са вратите, закупен е нов радиатор, поставени са нови тръби на газовата инсталация и др. Сградата не е ремонтирана в такъв мащаб от създаването й преди 45 години.


Детската млечна кухня приготвя и предоставя здравословна и разнообразна храна за деца на възраст от 10 месеца до 3-годишна възраст. От услугата се възползват около 400 деца.


Кметът на Добрич Йордан Йорданов заедно с представители на американската компания "Есетере" днес посетиха Детска млечна кухня. Гостите от САЩ с интерес разгледаха ремонтираната сграда.