Добрич се побратимява с Кефалония

Кефалония - най-големият остров в Йонийско море, е една от водещите туристически дестинации в района на средиземноморието.

Добрич се побратимява с Кефалония

На днешното си редовно месечно заседание Общински съвет - Добрич даде съгласие за побратимяване на Община град Добрич с община Кефалония, Гърция. Всички присъстващи 34 съветници подкрепиха внесеното от кмета Йордан Йорданов предложение. През миналата седмица той е провел първи разговори с гръцкия си колега Александрос Парисис. Кметът на община Кефалония и неговият екип ще посетят Добрич в периода 12 - 14 юли.



Партньорството с гръцката община ще даде възможност за обмяна на опит и информация в различни сфери, за реализация на съвместни проекти и икономически форуми.

Кефалония е най-големият остров в Йонийско море. На него се намира планината Аинос, която е със статут на национален парк. Тя е покрита с уникални черни елхи, които не се срещат никъде другаде. Крайбрежната ивица на острова е оформена от много заливи, чиито плажове привличат туристи от цял свят. Традиционни за икономиката на Кефалония са селското стопанство, търговията и корабоплаването.