Шефът на Спешното отделение в Добрич подаде оставка

Шефът на Спешното отделение към Многопрофилната болница в Добрич д-р Бисер Ботев е подал оставката си до директора на клиниката д-р Трифон Йорданов на 15-ти юни тази година.

Шефът на Спешното отделение в Добрич подаде оставка

Освен като завеждащ Спешното отделение, той напуска и Реанимацията. По думите му, причината не е в последния случай на насилие към екипа на отделението, той само е затвърдил мнението му, че постъпва правилно. В нощта на четвъртък срещу петък миналата седмица млад мъж постъпва в Спешното отделение и е поискал консултация от ортопед. Предишната вечер той също е бил в отделението и му е оказана първа помощ. Затова му е препоръчано на другия ден да посети Поликлиниката, тъй като случаят му вече не е спешен. Пациентът става агресивен и прави опит да удари лекаря.



„Категорично съм против да продължавам да работя по този начин и при тези условия“, казва той. „Нашите екипи са постоянно обиждани и заплашвани, а не липсват и такива, в които има опит за контакт“, допълва той. Според д-р Бисер Ботев напускането му неминуемо ще се отрази върху дейността на болницата в Добрич и за момента не вижда кой ще поеме неговата работа. Въпреки това е категоричен, че е взел правилното решение.