Симеон II откри новия тенис център и Royal cup в Албена

Новият тенис център и третото издание на международния турнир по тенис Royal cup бяха открити официално днес във ваканционно селище Албена.

Симеон II откри новия тенис център и Royal cup в Албена

Надпреварата е под патронажа на Симеон II и царското семейство. В състезанието участват 160 момичета и момчета от 9 държави. Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита лично присъстваха на церемонията по откриването на новите 7 червени корта и международния детски турнир, който се провежда за трета година у нас.



Той изрази надежда турнирът да се превърне в традиция и всяка година да се провежда под патронажа на различни членове на царската фамилия. Катерина Генова – генерален секретар на Българската федерация по тенис поздрави създателите на спортния център. Официалните лица прерязаха лентата. След откриването на централния корт, участниците в Роял къп положиха клетви за честна игра и безпристрастност от името на треньорите, съдиите и състезателите.

Спортният директор на Албена Руслан Тодоров получи плакет от тенис федерацията.

160 деца на възраст от 9 до 14 години от 9 държави, сред които Съединените щати, Русия и Великобритания, ще се борят за отличията в турнира.

Сред тенисистите се открояват имена от националните отбори на своите страни. Финалните срещи са на 25 юни преди обяд.