Народният представител Живко Мартинов осигури храна и вода за стачкуващите миньори

Народният представител от ПП ГЕРБ Живко Мартинов днес снабди стачкуващите миньори с храна и вода.

Народният представител Живко Мартинов осигури храна и вода за стачкуващите миньори




Вече повече от 70 часа 15 миньори са на 350 метра под земята, тъй като искат концесионният договор на дружеството „Евроманган“ АД с държавата да бъде преразгледан, поради системните нарушения в мината от страна на ръководството.


По думите на Живко Мартинов, той е разбрал вчера за стачката на миньорите, след като до него е била изпратена жалба от общинския съветник от Община Добричка Павел Костадинов. В жалбата са били засегнати проблемите на работниците в мината в Оброчище. Същия ден Живко Мартинов е посетил мината лично, в присъствието и на директора на регионалната дирекция „Инспекция по труда“ Ангел Петков и областният управител на Добрич Красимир Кирилов и се е срещнал с протестиращите работници. „“Инспекцията по труда“ направи вчера 14 акта за нарушения от страна на концесионера“, каза днес Живко Мартинов.


Освен храна и вода, за стачкуващите миньори депутатът Живко Мартинов осигури и медицинско лице, тъй като, по думите му, условията на миньорите под земята са изключително тежки и притесненията за тяхното здраве са големи.


За трудната ситуация в мангановата мина „Оброчище“ Живко Мартинов е запознал снощи късно и премиера Бойко Борисов, който днес свиква работна група за преразглеждането на Концесионния договор.