Зала за канадска борба бе открита в Добрич

В нея ще се подготвят състезателите на "Хищник". Лентата прерязаха кметът Йордан Йорданов и президентът на клуба Захари Стоянов.

Зала за канадска борба бе открита в Добрич




С водосвет, отслужен от отец Иван Дойчев, бе открита залата за подготовка и тренировки на състезателите по канадска борба от клуб "Хищник".


Тя се намира на първия етаж на сградата на ул. Иван Хъдживълков 10. С решение на общинския съвет в края на 2016-та имотът е отдаден под наем за 10 години. Клубът ремонтира и обзаведе според нуждите си помещението и от днес то вече предлага необходимите условия за тренировка на състезателите. "Хищник" - Добрич е член на Българска федерация по канадска борба. Клубът бе създаден през 2015-та от Захари Стоянов - многократен републикански шампион, участник на световни първенства, медалист от европейски. За година и половина хищниците от Добрич спечелиха много призови места на национални и международни турнири. В отбора са картотекирани и състезатели с увреждания.


Захари Стоянов благодари на кмета Йордан Йорданов за подкрепата, като отбеляза, че той има основна заслуга клубът да се сдобие със своя база.


Кметът Йордан Йорданов пожела успех на състезателите на "Хищник". Всички клубове в Добрич имат нашата подкрепа и могат да разчитат на общината, съобразно възможностите й, добави той. Той отправи апел към всички добричлии да спортуват по-често, защото спортът е здраве. Йордан Йорданов кани всички желаещи да опитат канадската борба в залата за тренировки на клуб "Хищник" и обеща лично да се пробва в този атрактивен спорт.