Стартира регионалната програма за заетост на област Добрич

Стартира изпълнението на утвърдената от Министъра на труда и социалната политика регионална програма за заетост на област Добрич.

Стартира регионалната програма за заетост на област Добрич

Основната й цел е да допринесе за повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в област Добрич, да даде нови перспективи на представителите на най-уязвимите групи безработни, като отчита изцяло техните характеристики и трудностите, пред които са изправени. Програмата се реализира на територията на всички 8 общини - Балчик, Генерал Тошево, град Добрич, Добричка, Каварна, Крушари, Тервел, Шабла.



По регионалната програма на област Добрич ще бъде осигурена заетост на общо 35 безработни лица за срок от 6 месеца. Дейностите, които ще извършват, са свързани с поддържане на сгради общинска собственост, детски и спортни площадки, паркове, почистване на улици, премахване на нерегламентирани сметища, косене на зелени площи, изграждане и поддържане на цветни лехи, подпомагане при извършване на археологически разкопки на археологически обекти и др. Предвижда се лицата да бъдат включени в заетост през месец май.