2 титли за СКЛА "Добрич" на турнира в Габрово

Георги Иванов заслужи приза на името на Никола Вълчанов. Той и Михаил Михалев спечелиха първи места на турнира. Христо Банков си тръгва от Габрово със сребърен медал, Тодор Петров подобри личния си резултат.

2 титли за СКЛА "Добрич" на турнира в Габрово

3 медала спечелиха гюлетласкачите на СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов на десетия лекоатлетическия турнир "Никола Вълчанов", който се проведе днес в Габрово. Състезанието е част от календара на БФЛА и бе организирано от местния клуб "Тот атлет". Дисциплините на турнира, който е в памет на известния габровски треньор, бяха тласкане на гюле и бягане на 100, 400 и 600 метра.



Добричката школа по хвърляния отново доказа, че е водеща в страната. Георги Иванов очаквано стана шампион при мъжете на тласкане на гюле. Състезателят на СКЛА "Добрич" спечели първото място с резултат 19.74 метра. Той получи наградата "Никола Вълчанов" за най-добро постижение сред трите дисциплини на състезанието при мъжете.


Републиканският шампион Михаил Михалев с личен треньор Димитър Димитров спечели златния медал на тласкане на гюле при юношите старша възраст, до 19 години. Втори е неговият съотборник в СКЛА "Добрич" Христо Банков.


13-годишният Тодор Петров се представи много силно за възрастта си при момчетата под 16 години. Талантливият добричлия натрупа ценен опит в конкуренцията на по-големи от него гюлетласкачи. В Габрово той подобри личния си резултат и с 10.82 метра се класира седми.