Максим Стависки отказа да вземе парите на Мануела

Стависки и Албена Денкова са потресени от решението на Софийския градски съд и нямат претенции към парите на Мануела Горсова.

Максим Стависки отказа да вземе парите на Мануела
Максим Стависки и Албена Денкова са потресени от решението на Софийския градски съд и нямат претенции към парите на Мануела Горсова, обяви адвокатът на световния шампион по фигурно пързаляне Явор Ноте.

Състав на Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на световния шампион по фигурно пързаляне. С постановеното от съда решение Мануела не само, че няма да получи пари, за да продължи да се бори за живота си, но и ще трябва тя да плати над 12 000 лева на компанията и близо 8000 лева на Максим Стависки за разноски по делото.

"Въпреки че аз не ги представлявам в този процес, Албена ми се обади по телефона и от нея научих, че такива пари те нито ще претендират, нито пък ще си позволят да получат от Мануела. Това е изричното намерение на Максим и Албена. Неприятното в случая е, че заради правна некомпетентност се стигна да искат пари от Мануела", заяви Нотев, според когото тази абсурдна ситуация се дължи на неправилно заведен иск.

Той обясни и за какво точно става въпрос - "Претендира се за направени разходи, за които има документи, че са изплатени със средства от дарения. И това вече поставя под въпрос дали трябва да бъдат възстановени, след като има изпълнена воля на дарителите. Те са предоставени за конкретна нужда и на нея е отговорено. Т.е. в този случай няма как втори път да бъдат платени пари за едно и също нещо. Ако някой има претенции за имуществени вреди, които са от друго естество, трябва коректно да ги покаже и съответно да ги заяви по размер и основание. Тогава съдът би ги уважил, според мен".
 
Юристът подчерта, че Стависки е платил с 25 000 лева повече от отсъденото му по гражданския иск за неимуществени вреди обезщетение.