Добруджа е на победа от второто място

Жълто-зелените излизат за задължителен успех срещу Левски, за да имат домакинско предимство на 1/2-финалите срещу Чардафон.

Добруджа е на победа от второто място

В края на тази седмица ще се изиграят мачовете от последния кръг на редовния сезон в мъжката А хандбална група. В събота, 22 април, от 15.00 часа Добруджа приема Левски (град Левски) в зала "Русалка" в Добрич. Входът за зрителите е свободен.



Кръг преди края Добруджа и Чардафон (Габрово) имат по 26 точки. И двата отбора са с по 13 победи и 4 загуби през този шампионат. Отборът от Добрич има предимство в преките двубои с Чардафон и при победа над Левски ще завърши на второ място. Лидер с пълен актив е Локомотив (Варна), който на 1/2-финалните плейофи ще срещне четвъртия в класирането. Битката за тази позиция ще се разреши също в последния кръг, като с теоретични шансове е и Левски. Съперникът на Добруджа е седми към момента с 14 точки от 7 победи и 10 загуби.

Целта ни е победа, за да запазим второто си място, заяви преди домакинството на Левски Георги Андреев - президент и старши треньор на Добруджа. Излизаме срещу корав съперник, но с много труд по време на мача ще докажем, че сме по-класният отбор, добави той.

Георги Андреев няма да може да разчита единствено на пивота Антон Петров, който получи комоцио при гостуването на Осъм в Ловеч в предния кръг. В игра се завръща Джошкун Якубов, който пропусна последните 2 мача на отбора, заради травма. Той получи контузия при домакинството на Чардафон, но вече тренира пълноценно. Здрави и готови за срещата са и всички останали хандбалисти на Добруджа.

Плейофите започват седмица след последния кръг. В тях ще участват първите четири отбора за редовния сезон. Те ще си оспорват титлата и медалите. Съперник на Добруджа на 1/2-финалите ще бъде Чардафон (Габрово), като форматът на серията е 2 от 3.