Учените създадоха портрет на идеалната жена

Докато лъскавите списания пропагандират свой образ и стил за жените, истинските мъже, всъщност, обичат съвсем друг тип жени.

Учените създадоха портрет на идеалната жена

Както са изяснили социолозите, на силния пол за любов и брак не са му нужни топмодели със силиконови устни и гърди, не са им нужни бизнес- дами, заработващи много пари. Те също така не искат да виждат до себе си дебели домакини, които по цели дни се въртят в кухнята и всичко, което ги интересува се свежда до готвенето и обсъждането на поредния сапунен сериал.

 

 

Изследването показва, че мъжете не искат до себе си образцова домакиня, която готви вкусно, а мила и добра жена, която обича децата и животните, има висше образование, интересна професия и хоби. Не е задължително да има съвършена фигура и да е блестяща любовница. Мъжете повече ценят чувството за хумор и веселия характер, пише „Дейли Мейл".

 

 

Що се отнася до външните данни, то, както са изяснили учените, голяма част от мъжката половина на човечеството предпочитат брюнетки, високи между 160 и 172 см, не по-тежки от 60 кг, идеалната жена може да носи и очила. На второ място по „търсене" са рижите представителки на нежния пол.

 

 

Що се отнася до вредните навици, мъжете допускат малко алкохол в приятелска компания или на семеен празник, но да не пуши. 86% от мъжете смятат, че идеалната жена е непушачка. Интересно е да се отбележи, че стриктното водене на домакинството изобщо не е сред топ-20 на исканите от мъжете качества.