Най-малките хандбалисти на Добруджа запазиха първото място, биха Спартак (Варна) с 14:1

Продължава силното представяне на школата на хандбален клуб Добруджа. Две формации, водени от треньора Емил Иванов, участваха на турнири в Кубрат от зона Черно море, която обхваща Североизточна България.

Най-малките хандбалисти на Добруджа запазиха първото място, биха Спартак (Варна) с 14:1



В събота се проведе турнирът за хандбалисти до 12 години. На него Добруджа записа победа, равенство и загуба. В първия си мач добричлии отстъпиха на Спартак (Варна) в здрав и оспорван мач - 6:5. Последва равенство с Локомотив (Каспичан) - 9:9. След това малките хандбални таланти на Добрич победиха домакина Кубрат с 9:7. Така Добруджа добави 4 точки към актива си и заема третото място в Североизточна България, което дава право на участие в квалификациите за класиране на държавните финали.

Отборът показа голямо израстване, доволен съм от всички момчета, само липсата на малко спортен шанс ни лиши от заслужени 3 победи, похвали своите играчи треньорът Емил Иванов. Блестящи изяви на вратата имаше Мартин Лазаров, отлични умения за възрастта си показаха капитанът Йордан Николов и Виктор Иванов.

Последният турнир за хандбалисти до 12 години в зона Черно море е на 23 април в Добрич.

Най-малките хандбалисти на Добруджа - до 10 години, продължиха доброто си представяне, след като на първия си турнир взеха 3 победи от 3 мача. В неделя в Кубрат те добавиха още 4 точки и запазиха първото си място в групата. Добруджа победи Спартак (Варна) с категоричното 14:1 с много силна игра на всички състезатели. Отборът от Добрич отстъпи на Мартен (Русе) с 20:18 и записа служебен успех с 10:0 поради неявяване на Камчия (Долни Чифлик). С 10 точки възпитаниците на треньора Емил Иванов остават на първо място в зона Черно море. Първите 4 отбора в групата ще спорят за разпределение на призовите места на финален турнир на 14 май в Шумен.