Константин Проданов: Амбицията ни е да променим коренно страната

Промяната започва от нас, заяви в Добрич председателят на АБВ Константин Проданов. Той се срещна с граждани в Огледална зала и представи основните политики за развитие на България на коалиция „АБВ – Движение 21”.

Константин Проданов: Амбицията ни е да променим коренно страната

Идеята за възраждането на България е много по-актуална от всякога  и това е и нашата амбиция – да променим коренно страната. Ние променихме себе си – сега имаме моралното основание да поискаме доверието на хората да променим държавата. Промяната започва от нас. Тя е битка, която трябва да водим всеки ден – битка, която тук, в Добрич, ще водят хора все от региона и между тях няма продавачи на илюзии, няма строители на въздушни кули.”, заяви председателят на АБВ.




Проданов визира оставката на старото ръководство на АБВ, дало път на млади професионалисти в политиката. Той подчерта, че листата на коалицията за 8-ми многомандатен район е изцяло от добруджанци. Нещо повече, всички общини в областта имат свои представители в нея, а самият той е наполовина добричлия, тъй като майка му е оттук.

Проданов подчерта, че във философията на програмата за развитие на страната ни, АБВ поставя акцент върху човека и негово благосъстояние, а държавата трябва да е по-активна във всяко отношение.


Ние търсим друг тип държава – държава, която ще инвестира, която ще задава посоката на развитие, която ще създава работни места. говорим за неща, които някога сме имали – високотехнологична индустрия, високотехнологично земеделие. това става с целенасочена държавна политика. Необходима е по-активна държава, като регулация на монополите, като регулация на големия бизнес и в същото време подкрепяща малкия бизнес и хората.”, каза още Проданов.


АБВ предвижда промяна в данъчната система – премахване на плоския данък за физическите лица и прогресивна система с необлагаем минимум. Целенасочена политика за растеж на доходите – минималната заплата може и трябва да нараства, заяви Проданов, който подчерта, че пазарът няма място в здравеопазването и образованието.


Водачът на листата и председател на АБВ за региона - Милко Пенчев заяви, че осъзнатата отговорност, която поема, расте с всеки изминал ден. „Поемаме отговорността да решаваме местни проблеми на всяка една община, каза той и съобщи, че година след като жителите на Българево поставиха проблема за достъпа до Болата, с усилията на депутатите от АБВ в предходния парламент, днес той е решен.

Пенчев съобщи, че е поел и ангажимент към шабленци за решаване на проблемите им, свързани с къмпинга и лечебната кал в общината. Той изрази задоволство от партньорството с Движение 21 и надежда, че коалицията ще постига своите цели.

Константин Проданов призова добричлии да излязат от апатията и да гласуват на предстоящите избори.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.