Стефан Данаилов в Добрич: Давам своята заявка за победа на БСП

Професор Стефан Данаилов вдигна на крака добричлии дошли в залата на НТС тази вечер за да зърнат великия актьор.

Стефан Данаилов в Добрич: Давам своята заявка за победа на БСП

 Той посети нашия град за да заяви своята подкрепа за кандидатите за народни представители от Добрич на коалиция "БСП за България" с номер 10 в бюлетината. "Моята интуиция говори, че ще сме първа политическа сила", каза той и допълни "Аз съм кадемлия и очаквам победа". 



Данаилов сподели, че картината с културата в Добрички регион, а и в цялата страна не е цветуща. Хората трудно намират средства да си купят книга, а други изобщо не отварят книга. "Залети сме с американски филми. В Добрич за миналата година са излъчени 229 филма, от тях 172 американски и само 5 заглавия са български", каза той.  

 


Според него на всяка цена трябва да започне сериозна работа върху националната стратегия за развитие на културата. "Само за 2017 -та година очакваме 55 млн.лева в сферата на културата, за да се успокои до голяма степен структурата. Депутатите на БСП са разработили и ще внесат законопроект, който да позволи промяна и усъвършенстване на механизмите на финансиране в специализирани фондове, като се подпомогнат дебютни проекти, съвременно изкуство, българското кино и други", каза той.

Стефан Данаилов сподели, че има много спомени свързани с нашия град. Той се върна в годините назад, когато често е играл на сцената на добричкия театър и че Добрич след промените е бил червената крепост. 

 


Той отговори на многобройните въпроси на добричлии. На срещата присъства водачът на листата на червените от 8-ми добрички многомандатен избирателен район Красимир Янков. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители от добричката листа - Николай Колев, Даниел Йорданов,Мая Димитрова, Светлин Колев, Здравко Здравков, Дариела Вълканина, Боян Съркизов и Желка Керанова.


 


 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.