Ремонтират сградата на пожарната в Добрич по проект

На 06 март 2017 г. от 10:00 часа в малка зала на община град Добрич се проведе встъпително публично събитие във връзка с реализиране на проект “Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението (РС ПБЗН) – Добрич”.

Ремонтират сградата на пожарната в Добрич по проект

Проектът е част от Инвестиционната програма на община град Добрич за периода 2014-2020 и се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.



В рамките на събитието бяха представени параметрите на договора за безвъзмездна финансова помощ, целите, дейностите и очакваните резултати за общността.

В събитието взеха участие кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, Зам.-кметове, екипа по проекта и комисар Дарин Димитров член на екипа и представител на партньора.

Изпълнението на проекта стартира на 28 ноември 2016 г. в партньорство с Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението по Договор за безвъзмездна финансова помощ, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Наименование на процедурата:”Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”

Общата стойност на проекта е 600 000 лева, в това число 510 000.00 лв. финансиране от ЕФРР и 90 000.00 лв. национално съфинансиране. 

Продължителността на проекта е 24 месеца. 

Проектът има за цел да подобри енергийната ефективност в административни сгради в град Добрич, като предпоставка за постигане на по-добро качеството на околната среда, на живот, работа и достъпа до административни услуги в Добрич чрез възможностите за финансиране по Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 за постигане на стратегическите цели за развитието на града.

Основните дейности, предвидени за изпълнение са: 

•Организация и управление на проекта;

•ИНЖЕНЕРИНГ -- проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР по Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РДПБЗН (РС ПБЗН)-Добрич;

•СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР по време на СМР "Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РДПБЗН (РС ПБЗН) - Добрич";

•Публичност и визуализация;

•Независим финансов одит;

Очаквани резултати по проекта:

Извършени ремонтно-възстановителни дейности и въведени мерки за енергийна ефективност по сградата на РД ПБЗН Добрич - общо разгъната застроена площ: 4272,20м2, със сутерен: 6082,04м2;

Достигнат Клас на енергопотребление след изпълнение на ЕСМ "А"

Икономия от енергийни спестявания 60,93%.

Понижението на годишно потребление на първична енергия 849 868 kWh/година]

Спестени емисии CO2 екв. 233,61 тона/год.