Двама гюлетласкачи на СКЛА "Добрич" ще участват на балканиадата

Михаил Михалев и Николай Петров покриха норматива за класиране на първенството.

Двама гюлетласкачи на СКЛА "Добрич" ще участват на балканиадата

5 медала спечелиха гюлетласкачите на СКЛА "Добрич" на държавното първенство по лека атлетика в зала през миналата седмица в нашия град.



При юношите старша възраст за пореден път почетната стълбица окупираха само състезатели от Добрич. Михаил Михалев с личен треньор Димитър Димитров защити републиканската си титла и отново спечели златото. Втори се класира Николай Петров. Те стигнаха до отличията съответно с резултати 17.71 и 16.94 метра, като по този начин покриха норматива за участие на първото балканско първенство по лека атлетика в зала за юноши до 20 години, който е 15.70 метра. След края на държавния шампионат в зала "Добротица" от БФЛА официално са обявили състава на националния отбор за Балканиадата, в който са включени и двамата гюлетласкачи от Добрич. Първенството по лека атлетика в зала на Балканите за юноши и девойки старша възраст е тази неделя, 12 февруари, в Истанбул.

Бронзовия медал на държавния шампионат в Добрич спечели техният съотборник Георги Димов.

При мъжете титлата отново спечели Георги Иванов. Втори се класира неговият треньор Галин Костадинов, който в конкуренцията на 10 гюлетласкачи от цялата страна се пребори за сребърния медал и доказа, че класата в спорта е вечна. Двамата състезатели на СКЛА "Добрич" имаха честта да бъдат наградени от кмета на града Йордан Йорданов.

Благодаря за подкрепата на "Go Grill" и на всички останали наши споносори, сподели Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич". Той поздравява всички 26 участници от отбора от всички възрасти за доброто представяне на държавното първенство в зала.