Откриха Е.coli в испанско авокадо в Тайланд

Откриха Е.coli в авокадо внесено от Испания в Тайланд, в Холандия намериха щама в цвекло, източникът на епидемията все още е неизвестен.

Откриха Е.coli в испанско авокадо в Тайланд
Загадъчната чревна инфекция, която се разпространява неудържимо в Европа от края на май и от която починаха вече 30 души, продължава да се разпространява и да убива.

В Словения в град Кошице е приет 25-годишен мъж, заразен с Е.coli, а в Германия за последното денонощие починаха 3 души.

В момента немските власти проверяват компания кетеринг компания за обществено хранене, която доставя храна за партита и рождени дни.

В Гьотинген осем души, присъствали на празненство на 28 май, са се разболели.

Междувременно бактерията E.coli беше открита в плодове, който преди не предизвикваха подозрения за разпространението й.


Агенция Reuters съобщи, че в Тайланд са открити заразени внесени от Европа партиди испанско авокадо.

В същото време в Холандия пък откриха нова разновидност на E.coli в цвеклото, докато в Германия продължава търсенето на източника на заразата - във ферми, супермаркети, контейнери за смет и ресторанти.

Болниците в северната част на страната едва успяват да се справят с потока заразени. Тежко болните се нуждаят от донорска кръв и плазма.

"Нужна е много кръв, в Шлезвиг-Холштайн и в Хамбург плазмата е свършила. Кампаниите за даряване на кръв постепенно набират сила", съобщил представител на Червения кръст в Хамбург.

Освен в Германия, случаи на заразяване има в 10 страни от ЕС и САЩ.

Засега у нас официалните власти отричат 66-годишният мъж от Хасково да е починал от същата зараза.

Той бе приет в инфекциозното отделение с диария след почивка на Каваците, но се твърди, че е починал от инфаркт.