ГЕРБ гарантира увеличаване на пенсиите

ГЕРБ гарантира, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%.

ГЕРБ гарантира увеличаване на пенсиите

В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%. а от 1 януари 2017 г. и минималната заплата беше увеличена на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г.  В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й е бил 270 лв.


ГЕРБ гарантира и че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%.

За всяка Коледа и Великден при мандатите на ГЕРБ са подпомагани и хората с най-ниски пенсии с общо 250 млн. лв. от излишъка в бюджета, припомнят от партията.

"В същото време БСП твърди, че ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до поне 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии, но това е поредната манипулация и обещание, което левицата няма никакво намерение да изпълни", заявяват от ПП ГЕРБ.

"Ако приемем, че хората под прага на бедността са предимно пенсионери, то става въпрос за около 1,2 млн души -  толкова получиха Коледна добавка по критерия, че са под прага на бедност. За мярката на БСП ще са нужни над 1,6 млрд лв. годишно и подобно увеличение на пенсиите, което предлага БСП трябва да е за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система. Но това разбира се не се казва на хората", допълват още от ПП ГЕРБ.