Детска млечна кухня с нова услуга - доставка на адрес

3 предложения за изменение в Наредбата за местни данъци и такси

Детска млечна кухня с нова услуга - доставка на адрес

На предстоящото заседание на ОбС Добрич следващия вторник, ще бъдат разгледани 3 предложения за изменения в наредбата за местни данъци и такси. Те касаят детска млечна кухня, Младежки център „Захари Стоянов” и Регионална библиотека „Добра Габе”.



Кметският екип предлага да се въведе нова услуга в Детска млечна кухня – разнос по домовете. През зимния период повечето родители изпитват затруднение да отидат до обособения пункт и прекратяват вземането на храна, което се отразява на броя деца, ползващи услугите на детска млечна кухня и съответно до намаляване на приходите от такси. След направено допитване до родителите, 80 % от анкетираните одобряват идеята за доставка на храна до адрес и заявяват, че биха се възползвали, мотивират се от местната администрация. Предложената такса е 2,80 лв. на ден за едно дете.

Второто предложение е за разкриване на книжарница в библиотека „Дора Габе”. Там ще се продават отчислени от фонда й книги или дарения. Средствата от тях задължително се изразходват само и единствено за покупка на нови документи за библиотечните колекции. Предлага се такса от 2 лева на  документ.

Нова услуга – нощувка ще предлага Младежкият център, като цената на легло за група не по-малко от петима души е 20 лв. Завишават се и цените за ползване на залите и фоайетата на центъра. Въвеждат се нови такси за ползване на озвучителна техника. Досега наемът на час на концертна зала беше 10 лв. Сега за първия час е 40, а за всеки следващ – по 20 лв. Допълнително ще се заплаща осветление и микрофони.