Валентин Николов: Бях тотално излъган от Сидеров

Аз бях тотално излъган от Волен Сидеров, обяви пред БиТиВи ексдепутатът от „Атака" Валентин Николов. В студиото на телевизията той показа документи, които по думите му доказват офшорните фирми на партията.

Валентин Николов: Бях тотално излъган от Сидеров

Николов обясни, че е бил подведен да подпише документ, за който му е било обяснено, че няма юридическа стойност.

Признавам, че постъпих наивно, но когато вярваш на един човек..., коментира бившият атакист.

Той уточни, че документите са били подписвани в централата на партията на улица „Врабча" в София, изключително набързо. Това е станало на 12 юни, ден преди да бъде готова листата за парламентарните избори с кандидати на националистите.

На подписалите ги депутати не е било предоставено копие, макар че те са поискали такова. В крайна сметка Валентин Николов се сдобива с документа от основния регистър на нотариус Вуцова, която го е заверила. В него е записано:

„Поръчителят отговаря за всички задължения на длъжника по основния договор в размер на главницата не повече от 150 хиляди евро. Отговаря за всички последици и неизпълнения на тези задължения, лихви, неустойки, както и съдебни разноски".

Поставяйки подписите си под документа, всеки един от националистите е станал гарант за 150 000 евро за теглен кредит на 27 май.

Припомняме, Николов заедно с Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напуснаха редиците на „Атака" миналата седмица. Тогава той беше категоричен, че ще бъдат предприети съответните действия за внасяне на случая в прокуратурата.

Аз не мога да кажа дали дължа тези пари. Схемата е много сложна - обвързани са пет офшорни фирми. Ние проведохме наше собствено разследване и стигнахме до някъде, надявам се прокуратурата да си свърши работата, обясни бившият атакист.