Добруджа 07 взе само точка от домакинството на Левски

Сините спечелиха с 3:2, отборът от Добрич ще зимува на трето място.

Добруджа 07 взе само точка от домакинството на Левски

В дербито на последния за годината кръг в мъжката волейболна Суперлига Добруджа 07 загуби от Левски в зала "Добротица" в Добрич. Мачът започна много неприятно за домакините, които загубиха първия гейм на 11. Ситуацията за добричлии се усложни максимално след 25:21 за Левски във втората част. Добруджанци обаче показаха дух и характер и се върнаха в мача, като докараха битката до тайбрек. Домакините спечелиха третия и четвъртия гейм, съответно с 25:21 и 25:23. Усилията им обаче не стигнаха за пълен обрат, въпреки че първи имаха мачбол в решителния гейм. Драматичният мач завърши с много оспорван тайбрек, който бе измъкнат от Левски с 19:17.



Така сините си тръгват към София с 2 точки, а Добруджа 07 добави 1 към актива си. След 8 победи и 3 загуби през първия полусезон шампионите ще зимуват на трето място в мъжката волейболна Суперлига.

Това бе последният шампионатен мач за годината за Добруджа 07, но преди празниците зелените имат още една официална среща - от евротурнирите. В четвъртък във Варна е реваншът от 1/32-финалите за Купата на CEV срещу финландския Хурикаани (Лоймаа).